Events op Maat

 

Kenmerken voor alle Events bij de Negen-Berg zijn actie, ervaring, ontspanning en vrijheid.
Laat je inspireren door het aanbod. Het aanbod varieert van EEN LANGLAUF- of KANOTREKTOCHT, LANGLAUFMARATHON of een WANDEL- en  HARDLOOP EVENEMENT. Een activiteit boven de poolcirkel, op de Veluwe of in het Sauerland? 
Met veel ruimte voor eigen inbreng wordt elk SportEvent een bijzondere belevenis.

.

Plezier vooraf

Bij de Negen-Berg organiseer je efficiënt en gericht je eigen vrienden- of teamactiviteit. Het begint met het gezamenlijk bepalen van de activiteit, de bestemming en de tijdsspanne. Dan volgt de voorbereiding met trainingen, schema’s en diverse adviezen. En tenslotte wordt er afgereisd naar de uitgekozen bestemming! 

Gedegen voorbereid aan de start

Wij bieden niet alleen de activiteit, maar ook een gedegen begeleiding in verantwoord sporten zowel in de voorbereiding als tijdens het uiteindelijke SportEvent. Denk aan trainingsschema’s, regelmatig testen, voorkomen van blessures en overbelasting, advies in afgestemd materiaal en voeding. Hierdoor zorgen wij dat jullie SportEvent een succes wordt.

Vrienden, Teams en Bedrijven

Samen iets doen of Teambuilding? Wij bieden jullie vriendengroep of bedrijf een middel om de effectiviteit en de onderlinge binding te versterken of gewoon om een leuke tijd samen te hebben.

.

Klik hier om CONTACT met ons op te nemen

voor IDEEËN, OVERLEG of je PLANNING.

.

Hieronder staan verschillende mogelijkheden en voorbeelden opgesomd:

.

Langlauftrektocht

Bij een langlauftrektocht kun je denken aan een tocht met overnachting in een tipitent op de Veluwe. Of een tocht van van hut naar hut in een sneeuwgebied. In Lapland hebben we hiervoor allerlei mogelijkheden. Ook kun je denken aan een meerdaagse georganiseerde tocht. De Rajalta Rajalle Hiihto is een 7 daagse tocht van de Russiche naar de Zweedse grens. Omdat ik deze tocht meerdere malen heb gelopen, kan ik bij de voorbereidende fase van grote waarde zijn. Dit zijn maar enkele ideeën uit een scala van mogelijkheden.

Kanotrektocht

Onvergetelijk is een meerdaagse tocht kanoën en op de oever wild kamperen. Het ‘overleven’ en het ervaren van de stilte in de natuur vitaliseren en inspireren. Voorbeelden zijn de Haran (Zweden), de Allier (Frankrijk) of de goudzoekers route over de Yukon in Canada. Een ander voorbeeld is kanoën in het merengebied van Kolovesi in Finland.

Langlaufmarathon

Het gezamenlijk met een groepje toewerken naar een langlaufmarathon is altijd een uitdaging. Er zijn in Europa veel verschillende langlaufmarathons. Ook het verschil in afstand van de verschillende marathons is groot. De afstand varieert van 30 tot 90 km. Je kunt deze marathons redelijk dichtbij lopen, zoals in het  Sauerland of in het Thuringenwald. Een bijzondere uitdaging is het om een marathon in flink koude omstandigheden te lopen, zoals in het hoge noorden van Scandinavië, in Canada of in de VS.

Langlauftechnieken

Een aantal dagen op de sneeuw en dan de verschillende langlauftechnieken onder de knie krijgen. Je kunt dan je klassieke techniek verbeteren of de skate techniek leren. Naast het langlaufen wordt er aandacht besteed aan sneeuwomstandigheden en welke wax, glider en ski je daarbij het beste kunt gebruiken. Een geprepareerde loipe, skate parcours of backcountry omstandigheden vragen om verschillende ski’s en stokken. Ter afwisseling kunnen we ook backcountry gaan sneeuwschoen wandelen.

Zweeds schaatsen

Je wilt gaan schaatsen in Zweden, maar je bent nog onbekend met de Zweedse techniek. Het schaatsen beheers je, maar wanneer je de stokken moet gebruiken is nog een raadsel. We kunnen je deze techniek in de voorbereiding ook op skeelers (skates) aanleren. Als er ijs ligt in Nederland dan kunnen we hier echt gaan beginnen!

Wandel- en Hardloop Evenementen (marathon)

Dichter bij huis heb je veel mogelijkheden voor wandel- en hardloopevenementen. Op de Veluwe kunt u een trektocht maken met overnachtingen in een tipi tent. Wij hebben een 2-daagse of langere tocht voor je klaar liggen. De TrailWalk wandelen in Ede heb ik als een uitdagend en sympathiek evenement ervaren. Je loopt gezamenlijk 100 km met een team van 4 mensen, waarbij je ook met z’n vieren ‘moet’ finishen. Een ander evenement is de 4-daagse van Nijmegen. Maar ook hiervoor geldt, dat het een bijzondere belevenis is om te trainen voor een loop in het buitenland. Je kan kiezen voor een Internationale meerdaagse wandeltocht, vergelijkbaar met de Nijmeegse 4-daagse. Denk aan een 4-daagse in Frankrijk, Ierland of Oostenrijk. Ook kan er een wandelprogramma op maat gemaakt worden, met of zonder stokken. Het Berenpad in Finland van hut naar hut lopen is een uitdaging. Willen jullie de marathon van New York, Berlijn of Londen gaan lopen? Ik heb veel hardloopwedstrijden gelopen, waaronder de marathon van Utrecht in 2.50 uur.
.
Klik hier voor ‘Informatie en ervaring van onze docent Bert Verstraaten’

.

Klik hier voor ‘Informatie over onze WEEKENDEN OP MAAT’