Over Fred van den Bos

 

Mijn naam is Fred van den Bos. In 1991 ben ik begonnen met meditatie en sinds het jaar 2000 verzorg ik meditatieavonden onder de naam ‘Rust en Bezinning. Sinds 2005 begeleid ik ook meerdere retraites per jaar in de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem.

.

Meditatie

Meditatie is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Naast mijn dagelijkse beoefening en regelmatige deelname aan retraites in de Zen traditie, vind ik het erg fijn om meditatieavonden en retraites te organiseren en te begeleiden.

Boodschap

Ik heb de hoop dat mensen ervaren dat meditatie goed voor hen is. Mijn boodschap is dat er niets buiten onszelf nodig is om werkelijke rust te ervaren en in harmonie te kunnen leven. Mijn persoonlijke ervaring op dit pad, zowel de moeilijkheden van het dagelijkse leven, als de mooie momenten die in meditatie tot ons kunnen komen, probeer ik tijdens de door mij begeleide activiteiten te verwoorden en tot uiting te brengen.

Ondernemerschap zonder winst

Ik begeleid alle meditatie activiteiten tegen kostendekkend tarief en streef geen winst na.

Taiji

Naast de regelmatige TaiJi lessen die ik sinds 2001 bij Ria Brinkman volg, volg ik op dit moment het laatste lesjaar van een TaiJi Quan docenten opleiding onder leiding van Professor Sui QingBo en Lena Du Hong bij de Laoshan Union in Oostenrijk. Ik volg hier lessen in de TaiJi Quan 24 vorm, de TaiJi Quan 48 vorm, de TaiJi QianLong waaier vorm, de TaiJi 42 zwaard vorm en de TaiJi korte stok vorm. Bij voldoende belangstelling verzorg ik workshops in de TaiJi Quan 24 vorm.