Over Saskia van Caspel

Saskia lachende zit Foto-43

Mijn naam is Saskia van Caspel

Jarenlang werkte ik als sociotherapeut in de verslavingszorg en psychiatrie. Een hectische baan die mentaal veel vergde. Daarom zocht ik ontspanning in yoga.
Sterker nog: van Yoga werd ik blij en gelukkig. Vanuit mijn Indische achtergrond raakte ik geïnteresseerd in de Oosterse filosofie en zocht ik naar de betekenis en verdieping van alle beeldjes en mystiek waarmee ik omringd was in mijn kindertijd. De kracht van yoga, mijn ervaring, mijn jeugd en achtergrond zorgden voor een grote maar logische verandering in mijn loopbaan.
Ik ben getrouwd, mantelzorger, moeder van Jeff en oma van Micah en Jade & Sill.

.

Saskia:

‘Ik maakte de gelukkige keuze om yogadocent te worden.’

.

Zweverig en moeilijk?

Yoga maakt je lichaamsbewust en geeft het hoofd rust. Het voert je terug naar de essentie van wie je bent, van wat je voelt. Het brengt je in harmonie met jezelf en met anderen. Zweverig? Nee, in essentie is ware yoga heel aards: op de yogamat, op de grond, met als enige hulpmiddel het eigen lichaam. Wat ik je leer is simpel: yogahoudingen en adem- en meditatieoefeningen die in het dagelijks leven te gebruiken zijn.

Theoretische basis
Ik ben gediplomeerd en volgde de oudste erkende docentenopleiding van Saswitha http://www.yoga-saswitha.nl voor yoga en wijsbegeerte. Daarnaast houd ik mij bezig met gezonde voeding, massages, de kennis van Ayurveda, duurzaamheid, Mindfulness en Zenmeditatie.

Herkenbare Saswitha-stijl
Dit kan men verwachten in een yogales bij een docent die is opgeleid aan de Saswitha Yoga Opleiding:
Een verantwoorde en gevarieerde yogales waarin staande, zittende en liggende yogahoudingen in een logische opeenvolging zijn geplaatst met aandacht voor het hele lichaam.
De adem wordt ingezet als impuls van de beweging en ter verdieping van de houding en de beleving van de houding;
Evenwichtige opbouw van inspanning en ontspanning, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van de cursisten;
Concentratie en meditatie krijgen een plaats in het geheel van de les en in specifieke oefeningen, waaronder de ontspanningsoefening aan het eind van de yogales.

‘It’s the heart of wisdom which teaches the art of living and makes you a master of your own life.’


Cursus kidsyoga in de hangmat
Yoga cursus in 5 lessen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Wil je ervaren wat yoga voor je kan betekenen. Nieuwsgierig naar yoga omdat je een van je ouders het doet, of wil je rustig worden in je hoofd en je beter ontspannen? Hou je van bewegen en lijkt het je leuk uitdaging te zoeken met leuke houdingen? Elke les maken we gebruik van de hangmatyoga, hierin kun je hele speelse en soms ook acrobatische oefeningen doen.
Tijdstip: zie lesrooster
Aanmelden

Donderdagochtend Peuter/kleuteryoga
Peuter/kleuter yoga staat het spelen en de zintuigelijke- ontwikkeling centraal. Met een van de ouders of grootouders een uur lang luisteren, kijken ruiken, proeven en voelen met spel en beweging. Aan het eind van de les in de hangmat schommelen en uitrusten.
Tijdstip: zie lesrooster
Aanmelden