‘Walk to be Fit’ – Sportief Wandelen

Als jij aan je fitheid wilt werken is 'Walk to be Fit' een ideale buitenactiviteit. Door de variatie in wandeltempo’s merk je direct een verbetering van je conditie. Je traint met elkaar en dit is een extra stimulans om een goede conditie op te bouwen of te behouden. 

Wat doe je in de training?
Je begint met de hele groep een paar honderd meter te lopen en dan doe je een warming-up. Het midden deel van de training is opgebouwd uit gevarieerde wandeltempo’s waarbij de mensen ieder hun eigen tempo lopen, afgewisseld met herstelmomenten. Je kunt in dit deel van de training eventueel een uitdaging aangaan met een hartslagmeter of een gps van ons. Voor dit deel van de training wordt wekelijks een ander parcours in het bos gekozen.
Gratis Kennismakingstraining
Je bent van harte uitgenodigd om een gratis kennismakingstraining te doen en te ervaren of onze training 'Walk to be Fit' bij jou past.
...
....WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
....Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat Sportief Wandelen
....beter is dan hardlopen om welvaartsziekten te voorkomen.

....De bloeddruk daalt en de kans op blessures is nihil.
....Bewegen in een groene omgeving versterkt het effect.
..........................................'CONDITIE, GEZONDHEID en LEVENSLUST!'
Groepsgrootte en Instromen
Er kunnen maximaal 20 Fit Walkers meedoen in de dinsdaggroep. Wanneer je goed ter been bent, kan je op ieder moment instromen. Voor de mensen die een goede conditie hebben is de training uitdagend en maak je meer kilometers. Met een mindere conditie kan je rustig je tempo en kilometers rustig uitbreiden.
Trainingslocatie
De verzamelplaats voor de trainingen 'Walk to be Fit' is de parkeerplaats bij Kasteel Hoekelum

Route


Kleding en wandelschoenen
Speciale kleding is niet nodig. Kleding waarin je goed kan bewegen is het fijnst.
De voorkeur gaat uit naar lage wandelschoenen. Als je nieuwe wandelschoenen voor het 'Walk to be Fit' wilt kopen, kan onze trainer je adviseren.