Wat maakt onze Pilates anders?


Als je tevreden, energiek en opgewekt bent, straal je. Je bent aantrekkelijk voor jezelf en voor anderen. Wij pakken Pilates zo aan dat niet alleen je lichaam, maar ook je gemoed ‘ge-reset’ wordt voor de hele week. Het resultaat komt er, als je elke week een uur investeert. Je weet en voelt dan: mijn gezondheid gaat vooruit!

…….De Pilates oefeningen worden gelijktijdig op verschillende niveaus aangeboden, waardoor iedereen veilig kan trainen. Dus geen naweeën in je bovenrug, nek of onderrug achteraf.

aaaa

‘Een gezonde geest, in een gezond lichaam’

Juvenalis – Romeins dichter 1ste-2e eeuw nC

aaa

Klik hier voor praktische informatie over

‘De wekelijkse Pilateslessen voor Volwassenen’

 

Specialist in Ede en omgeving

Bewegingscentrum ´de Negen-Berg´ is specialist in mind-body  en low-impact bewegen.
Pilates is zo’n mind-body training met spierversterkende oefeningen. Pilates doe je daarom bij ons in een rustige omgeving, om geconcentreerd en ontspannen het beste uit jouw bestede tijd aan de training te halen. Zodoende kan het doel, zoals Pilates het bedoeld heeft, echt gehaald worden. Een compleet mens worden door met aandacht en beheerste bewegingen het hele lichaam aan te spreken.

Hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs

Onze Pilates trainer heeft Academie voor de Lichamelijke Opvoeding gedaan en is gespecialiseerd in trainingsleer. Afgezet tegen de € 8,- per les, krijg je een heel gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Bij ons betaal je alleen de 10 maanden die je ook werkelijk traint en kan je per maand opzeggen. De kwaliteit van onze Pilates training, de  € 8,- per les, de kleine groepen, de mooie praktijkruimte en het opzeggen op elk moment is uniek vergeleken met andere aanbieders van Pilates.

Wie was Pilates?

Pilates (1880 – 1967) was een therapeut die zijn tijd ver vooruit was. Hij wist dat lichaam en geest in goede en slechte tijden met elkaar verbonden zijn. Daarom krijg je door de Pilates oefeningen inzicht in je lichaam én je bestaan.

Wat is Pilates op de Mat?

Elke les wordt  het hele lichaam getraind en de spieren worden gerekt. Resultaat: een sterk en soepel lichaam. Veel cursisten hebben profijt van Pilates en je hebt minder last van rugklachten. Bij ons is er aandacht voor de ademhaling en de specifieke Pilates lichaamshouding, gedaan op een ontspannen manier. Zodoende ga je uiteindelijk  ‘als vanzelf’ vol overtuiging en bewust bewegen op de adem in de juiste lichaamshouding. Dit bouw je bij ons langzaam op. Je merkt dat je zo 100% uit jouw tijd om te trainen haalt.  Na de les ben je ontspannen en herboren.

Veilig trainen

Je leert in een rustige sfeer om bewust en gecontroleerd te bewegen, waardoor er geen risico´s zijn op blessures. De Pilates oefeningen worden gelijktijdig op verschillende niveaus aangeboden, waardoor iedereen veilig kan trainen. Ook als je een gevoelige onderrug of boven rug en nek hebt, kan je bij ons Pilates doen, zonder last van ‘naweeën’ achteraf.

Bevrijding van negatieve stress

De manier waarop we zitten, staan en bewegen is het gevolg van onze emotionele gesteldheid. Andersom bepaalt onze gemoedstoestand hoe onze lichaamshouding is en hoe we ons bewegen. Als je tevreden en opgewekt bent, straal je energiek en ben je aantrekkelijk. Dit bereik je door een uur in de week geconcentreerd in een rustige, veilige omgeving Pilates te doen. Bij ons dragen de Pilates ruimte en de  goede sfeer bij aan de voorwaarden om dit zo te kunnen doen.

Wat doe je in de les Pilates

Je begint de les met een oefening om los te komen van alles buiten de Pilates les, zoals van je werk en je gezin. Dan volgt de warming-up. Het midden deel van de les is opgebouwd uit gevarieerde, spierversterkende oefeningen, telkens afgewisseld met ontspanning. De les wordt afgesloten met een zogenaamde ‘eindontspanning’. Marieke, een cursist zei over de eindontspanning ‘Ik kijk elke week uit naar dit toetje van de les…’

aaa