Over Bert Verstraaten

Mijn naam is Bert Verstraaten en ik ben docent Lichamelijk Opvoeding. Mijn trainingen en lessen bij de Negen-Berg zijn te typeren door ‘Rijke ervaring met groepen en sporten’ en ‘Relaxte professional met humor’.
Achtergrond
Ik werkte als docent Lichamelijk Opvoeding op het Instituut Theo Thijssen Academie (PABO) in Utrecht,  sinds de afronding van mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (1e graads). Daarna volgde ik bijscholingen voor Sportief  Wandel-, Nordic Walking-, Skike-, Rolski- en Langlauftrainer. Ik ben nu met pensioen.
Sporten en Vrije tijd
In mijn vrije tijd geef ik vanaf mijn twintigste jaar sporttrainingen en was ik een redelijk talentvol hardloper. Ik liep de marathon van Utrecht in 2 uur en 50 minuten. Als lid van de ‘Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden’  schaatste ik de laatste twee Elfstedentochten in 1986 en 1997.
In 2009 liep ik de Oxfam-Novib trailwalk van 100 km en we eindigden met ons vierkoppige-team als tweede. In vakanties maak ik kanotrektochten over onder andere de Yukon (Canada), de Haran (Zweden) en de Allier (Frankrijk). In de wintervakanties langlauf ik in het buitenland. In de winters van 2009-10 en 2010-11 heb ik veel in de bossen en over de hei in Ede gelanglauft.
Langlaufen
Ik beoefen sinds de jaren '70 de langlaufsport. Ik heb veel langlaufmarathons gelopen, waaronder de Vasaloppet, Birkenbeiner, American Birkebeiner, Transjuraissenne, Gatinau (Canada) en de Finlandiahiihto. In 2007, 2008 en 2009 langlaufte ik de Rajalta Rajalle Hiihto. Dit is 444 km in 7 dagen langlaufen van de Russische naar de Zweedse grens over de poolcirkel in Finland. Ook maakte ik individueel meerdaagse langlauftochten in Lapland.
Samen met Christine de Ridder richtte ik in 1984 de Langlaufvereniging in Ede op, nu vereniging ‘TROLL Nordic Sports’ genoemd. In 1983 en 1984 organiseerden wij met anderen Langlauftochten over de Edese Hei.
Overige activiteiten
Regelmatig neem ik deel aan een zomerweek filosoferen bij de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden, in 2011 over Onderwijs. Van mij werden gedichten uitgebracht in de verzamelbundel ‘Genereren’ in 2003. Een ander gedicht schreef ik over mijn geboortestad Leiden:

...........................................‘Het oude leren’
.....................................................Aan de hand
van mijn vader
nog net geen zeven
3 oktober gevierd.
Op een muur
een gedicht
van Jan van Hout
gelezen en geteld
129 letters.
De dagen van beleg
van hutspot en Spanjaarden
wist ik alles
de gouden hoofdletters
Romeins gelezen
1574 geteld.