Over Christine de Ridder


mockup-samen yoga doen 3D

Mijn naam is Christine de Ridder en ik ben bevoegd yogadocent, erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Mijn lesgeven is te typeren door ‘afwisselend en mindfull bewegen’ en het ‘verwerven van tools om met beide benen stevig op de grond te staan’.
In 2016 kwam het boek ‘Samen Yoga Doen – voor ouders, grootouders en professionals’ uit.

.

Christine:

‘Yoga is rijk aan traditie, maar wordt steeds bijgewerkt voor onze tijd. Deze nieuwe yoga verkennen en aanpassen aan

mijn yogavisie is mijn passie. ‘

.

Achtergrond

Na mijn studie Biologie aan de Universiteit van Utrecht werkte ik tot 2000 als wetenschappelijk onderzoeker. Tijdens deze studie deed ik de docentenopleiding, waardoor ik 1e graads bevoegd biologiedocent ben. Ik deed onderzoek aan puberteitsontwikkeling bij meisjes en jongens in Nederland en de Verenigde Staten. In 1992-93 woonde ik anderhalf jaar in de Verenigde Staten samen met mijn echtgenoot Bert Verstraaten. Wij hebben een zoon jan-Willem. Ik promoveerde in 1991 op het proefschrift ‘Sexual Maturation of Pubertal Girls’.

Yoga Opleiding
In mijn vrije tijd ondervond ik de positieve effecten van yoga. Mijn interesse voor de yoga groeide. Daarom volgde ik de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Samsara in Bilthoven (diploma 2004), met als specialisatie ‘Adem & Ontspanning van Dixhoorn’. Hierna deed ik de éénjarige vervolgopleiding ‘Je-zelf als instrument’ onder leiding van William Yang. Ik ben lid van de Regioyoga Midden-Gelderland. Ik neem jaarlijks deel aan yoga-nascholingen en -weekenden, waaronder bijscholingen gericht op Tieneryoga.

Ervaring Yogalessen
Vanaf maart 2004 geef ik yogales in mijn eigen yogapraktijk aan de Rietveldlaan in Ede, onderdeel van de Negen-Berg. Ik geef yogales aan tieners en volwassenen. Jaarlijks terugkerend gaf ik les op de Middelbare scholen ‘het Marnix College’ en ‘het Pallas Athene College’ in Ede.
Ook heb ik enkele jaren ervaring in yogalessen voor ouderen op de stoel.

.

‘Luister naar de vragen van iemand en

minder naar de antwoorden.’

Naar: Voltaire

.

Activiteiten

  • YOGAWEEKEND – Jaarlijks organiseer ik samen met yogadocent Lievia van Holderbeke een YogaWeekend in de St.Willibrords abdij in Doetinchem. Klik hier voor informatie over het YogaWeekend.
  • TROLL NORDIC SPORTS – Samen met Bert Verstraaten richtte ik in 1984 de Langlaufvereniging in Ede op, nu sportvereniging ‘TROLL Nordic Sports’ genoemd. Er worden langlauftochten georganiseerd over de Edese Hei bij voldoende sneeuw.